Головна Новини У тернопільських лісах почався Сезон тиші: за порушення спокою диких тварин, люди...

У тернопільських лісах почався Сезон тиші: за порушення спокою диких тварин, люди платитимуть штраф!

З метою збереження та збільшення чисельності фауни дикої природи Державна екологічна інспекція у Тернопільській області повідомляє, що з 1 квітня по 15 червня 2017 року у лісах та в інших угіддях настає Сезон тиші.

У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня статтею 39 Закону України «Про тваринний світ», забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах). Для збереження тиші в угіддях Державною екологічною інспекцією спільно з працівниками Національної поліції, лісової охорони та рибоохорони проводиться інтенсивна робота з охорони ділянок лісу та інших угідь, де виводиться молодняк дичини.

Як повідомляє прес-служба інспекції, фактор неспокою згубно впливає на звірів, тому Державна екологічна інспекція у Тернопільській області звертається до жителів Тернопільщини не зчиняти галас під час відпочинку та прогулянок на природі, не вмикати гучно музику, бути особливо обережним з вогнем. Сезон тиші – це час масового розмноження диких тварин та птахів. Законодавство України зобов’язує користувачів угідь та звичайних громадян у період сімейних турбот диких тварин дотримуватися тиші. Законом забороняється проведення робіт та заходів, які джерелом підвищеного шуму та не спокою.

За порушення вимог щодо охорони середовища перебування диких тварин статтею 87 Кодексу України “Про адміністративні правопорушення” передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму від 510 до 1190 гривень.

Держекоінспекція у Тернопільській області застерігає не порушувати тишу.

За наявності відповідної інформації щодо порушень охорони середовища диких тварин іншими особами закликає негайно повідомляти органи Національної поліції, лісової охорони, рибоохорони та Держекоінспекції. Порушники таких вимог несуть повну відповідальність відповідно до діючого законодавства.