Головна Новини У тернопільських закладах освіти не мають права вимагати гроші у батьків

У тернопільських закладах освіти не мають права вимагати гроші у батьків

Ні у школах, ні у дитячих садках ніхто не має жодного права вимагати гроші на будь-які потреби з батьків. Про це заявив мер Тернополя Сергій Надал, пише 7 Днів 

У бюджеті закладено необхідні кошти для забезпечення роботи закладів дошкільної та шкільної освіти. Крім того, на останній сесії сфера освіти отримала додатково понад 15 мільйонів гривень на поточні ремонти, з розрахунку по 100 гривень на учня, на капремонт закладів освіти, встановлення сигналізації.

Заборона вимагати у батьків будь-які гроші продовжує діяти.

— Ніхто не має права примушувати батьків насильно здавати гроші. Ми спеціально виділили додаткове фінансування з бюджету на поточний ремонт і утримання. Якщо батьки самі хочуть щось за свій кошт придбати до школи чи зробити ремонт, цього ніхто не заперечує, але це виключно на добровільних засадах. Якщо батьки мають можливість, ми будемо тільки вдячні. Але в жодному разі ніхто не має права примушувати, — зазначив Сергій Надал.

Якщо ж факти вимагання грошей будуть, Сергій Надал закликав батьків повідомляти про це на лінію міськради за телефоном 15-80.