Головна Новини У Тернопільський став випустили 110 кг малька сома європейського

У Тернопільський став випустили 110 кг малька сома європейського

зарибка

Нещодавно на території Тернопільського ставу поблизу відпочинкової зони «Циганка» відбувся другий етап зариблення водойми в рамках Програми з відновлення екосистеми ставу та інших водойм міста.

Зарибленням саме цим видом риби проведено відповідно до рекомендацій Львівської дослідної станції Інституту рибного господарства.

Як розповідає заступник директора з розвитку інфраструктури КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя» Микола Ткач, у Тернопільський став було випущено 110 кг малька сома європейського, а це понад 700 екземплярів риби.

«Це не лише цінна промислова риба, вона ще й виконує функцію очищення іхтіофауни. Офіційне зариблення відбувалося на основі документації НТП «Науково-біологічне обґрунтування вселення водних біоресурсів у Тернопільське водосховище площею 311,12 га», додає Микола Ткач. – Наступний етап вселення риби буде проведено уже в 2022 році відповідно до рекомендацій даної документації».

Додамо, попередню перевірку риби та контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Тернопільського рибоохоронного патруля.

Нагадаємо, нещодавно в рамках зариблення Тернопільського ставу у водойму випустили понад 1170 кг зарибка коропа.