Головна Новини У Тернополі 80 кондукторів їздять спецрейсами в захисних костюмах

У Тернополі 80 кондукторів їздять спецрейсами в захисних костюмах

У Тернополі 80 кондукторів “Тернопільелектротрансу” їздять спецрейсами в захисних костюмах. Про це розповіла працівниця цього підприємства Євгенія Максимлюк. За її словами, костюмів є 86. Тернопільська міська рада закупила 46 і ще 40 – Тернопільелектротранс. Також працівникам видають рукавички та маски, повідомляє Суспільне

Костюми – багаторазові, кондукторка Наталія Буцік свій костюм пере сама:

“Замочуємо в дезінфекторі. Беру білизну, розвожу і стіраю. Я працюю з 1996-го. В нас вже бували епідемії, але так ще не ходили”.

На підприємстві є 109 кондукторів. Зараз працює 80. Інші – на самоізоляції. З 4-го квітня вони поміняються. Для них також замовили костюми і пошили близько 2-х тисяч марлевих масок, розповіла начальниця відділу збору виручки Тернопільелектротрансу Євгенія Максимлюк:

“Ми також в небезпеці. Кондуктори беруть гроші, беруть картки, їздять і перевозять різних людей, чи хворих, чи здорових – не знають. Зранку вони проходять спецмедогляд. Їм міряють температуру. Якщо хтось себе погано почуває, то до роботи не допускають. Зранку роздаємо всім свіжі марлеві пов’язки”.

Що відомо: