Головна Новини У Тернополі 18 директорів шкіл та дитсадків не платитимуть штраф

У Тернополі 18 директорів шкіл та дитсадків не платитимуть штраф

У Тернополі 18 директорів шкіл та дитячих садків не платитимуть штраф за те, що школи працювали, коли місто було в “червоній” зоні. Адмінпротоколи, які поліцейські складали на директорів на початку вересня, розглянули в міськрайонному суді. Про це розповіла суддя-спікерка Анна Мостецька, усі справи закрили, Суспільне

Першою слухали справу директорки гімназії №30 Оксани Ярмолик.

“Я не погоджуюся із звинуваченням, я не маю права заборонити дітям відвідувати навчальний заклад, бо це є порушення конституційних прав дитини. Діти прийшли до школи, я не мала права перед ними закрити двері. Відбувалося навчання, були дотримані всі заходи безпеки для дітей”, – каже Ярмолик.

Інтереси директорки гімназії в суді представляла адвокатка Оксана Притула. Вона просила суд закрити провадження.

Заслухавши аргументи адвокатки, суддя задовольнив клопотання.

Також суддя закрив провадження ще в 17-ти справах, які сьогодні, 8 жовтня, були представлені для розгляду.

“До суду надійшло 60 матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності. На сьогодні розглянули 18 таких оперативних матеріалів. Було прийнято рішення про закриття провадження у справі щодо цих осіб. Судом встановлена відсутність в їхніх діях складу адміністративного порушення”, – каже Мостецька.

Нагадаємо, Тернопіль увійшов до “червоної” зони карантину 7 вересня. Школи та садочки Тернополя поліцейські перевіряли 8-го. Тоді, за словами начальника Нацполіції області Олександра Богомола, склали близько 35 адмінпротоколів за порушення карантинних вимог на директорів шкіл і 18 на завідувачів дитячих садків.

За словами Богомола, поліцейські слідкують за інформацією лабораторного центру про інфікування дітей коронавірусом і якщо з’ясують, що вони заразились в закладах освіти – відкриватимуть кримінальні провадження на керівників цих закладів за статтею 325. Це порушення санітарних правил і норм.

За це можуть оштрафувати до 34-х тисяч гривень або ув’язнити до 3-х років.