Головна Новини У Тернополі, щоб бути мільйонером, достатньо працювати лікарем

У Тернополі, щоб бути мільйонером, достатньо працювати лікарем

Новини про хабарі у медицині останнім часом стали звичним явищем для тернопільських ЗМІ. Кілька днів тому у Тернополі на гарячому затримали лікаря, заступника директора місцевої лікарні, за те, що вимагав в жінки 1000 доларів за влаштування на роботу медсестрою,  Взагалі 1000 доларів – “стандартна такса” за влаштування на роботу в Тернопільські лікарні. – повідомляє pro.te.ua з посиланням на  24 канал

Про це у своєму відеоблозі “(Без)коштовна медицина” розповіла член правління “Центру протидії корупції” Олександра Устінова.

Вона розповіла, що на одному з таких хабарів “погорів” нещодавно і депутат місцевої ради Роман Ляхович. Він теж вимагав 1000 доларів за влаштування на роботу в місцеву лікарню.

Ляхович сам працює не в лікарні, а в Тернопільському медуніверситеті. Втім, у Тернополі є Університетська лікарня, що водночас служить клінічною базою для кафедр Тернопільського медичного університету, де працює цей депутат-хабарник. А однопартієць Ляховича Володимир Бліхар – голова фракції “Народний контроль” у Тернопільській міськраді, і Університетською лікарнею керує його батько – Василь Бліхар, – пояснила Устінова.

І додала, що сім’я очільника лікарні – дуже небідна. Головний лікар та його дружина, яка працює в дитячій лікарні – мільйонери. Вони мають мільйони в заощадженнях, будинок на 340 квадратів, елітні авто та декілька квартир. І всі в сім’ї – успішні бізнесмени: і дружина, і син-депутат, і невістка.