Головна Новини У Тернополі шість днів будуть хімічити

У Тернополі шість днів будуть хімічити

З 29 жовтня по 03 листопада у Тернопільській Українській гімназії ім. І. Франка, відбувається XXV фінальний етап Всеукраїнського турніру юних хіміків, метою якого є не лише пошук, підтримка та розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді, а й заохочення її до вибору майбутнього фаху, пов’язаного з освітянськими професіями.

Організаторами турніру виступили Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Учасники – 18 команд (90 учнів і 18 керівників) з Вінницької, Волинської, Житомирської, Львівської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернівецької областей.

Під час відкриття турніру до присутніх з вітальним словом звернулася начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Ольга Хома, відзначивши, що Тернопільщина – це патріотичний край, багатий на пам’ятки історії та культури, які варто відвідати учасникам команд, які є гостями нашого міста. Зауважила, що хімія – один із предметів царини точних наук, а сучасна освіта потребує професійних вчителів з цього предмету, а також висловила сподівання, що окремі учасники турніру пов’яжуть своє майбутнє саме з даним фахом.

У записі прозвучало вітання учасників команд голови І Всеукраїнського турніру хіміків п. Карпінського, професора Одеського національного університету. Також до присутніх звернулася методист Інституту модернізації змісту освіти Наталія Черепіна, яка представила команди та членів журі, до складу якого увійшли науковці, методисти, учителі й студенти закладів вищої освіти з усієї України й зауважила, що також членами журі стали учні – переможці та призери Всеукраїнського й міжнародного турніру та олімпіади з хімії. Наталя Василівна відзначила, що сьогодні, як ніколи, Україна потребує молодих талановитих людей, і учні, як справжні патріоти, творчою працею спонукатимуть громадянське суспільство до усвідомлення себе як нації, яка здатна побудувати сильну, самодостатню і незалежну державу на засадах толерантності й гідності.

Дмитро Проць, доцент Східноукраїнського національного університету, голова журі, щиро подякував управлінню освіти і науки Тернопільської ОДА, Тернопільському обласному комунальному інституту післядипломної педагогічної освіти, управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради, ТКМЦ НОІМ за допомогу в організації проведення турніру, дирекції гімназії й педколективу закладу, які люб’язно погодилися надати приміщення й техніку для проведення турніру, а також художнім керівникам творчих колективів Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка за чудовий вітальний концерт. Запевнив учасників у тому, що журі неупереджено буде ставитися до всіх команд, побажав школярам успіхів, всіляких злетів та омріяних перемог, а членам журі – плідної праці.