У Тернополі школярі змагалися у Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби (Відео)

З 30 квітня по 2 травня у Тернополі відбувався відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби, присвячений пам’яті майстрів спорту, чемпіонів України із цього виду спорту Михайла Боровка та Валерія Геращенка. У змаганнях взяли участь молодші кадети 2004-2006 років народження і молодші з 10-ти міст України, в тому числі зі сходу країни (Бердянськ, Краматорськ), а також команда з Білорусії, із міста Пільц, загалом – 115 учасників.

Було обрано чотири переможці, серед яких – дівчинка Вероніка Кондратенко у ваговій категорії 42 кілогами і троє хлопців, які стали чемпіонами у своїх вагових категоріях:  Юрій Біліченко (57 кілограмів), Сергій Подолянюк  (62 кілограми) і Давид Дедів (80 кілограми). Усі вони – вихованці Тернопільської комплексної ДЮСШ №1.

– Ми дуже вдячні тернопільській пивоварні «Опілля», зокрема директору Володимиру Гульовському за те, що пригостили наших дітей смачним квасом. Також «Опілля» допомогло нам в організаційних моментах, зокрема, у харчуванні учасників. Це неоціненна допомога. «Опілля» вже стали для нас добрими друзями і, сподіваємось, ця дружба триватиме і надалі. На вересень запланований Міжнародний турнір з вільної боротьби «Кубок мера», в якому візьмуть участь гості з Молдови, Італії, Румунії. Плануємо знову співпрацювати із нашими спонсорами, – каже Сергій Цимбал, головний суддя змагань, суддя Міжнародної категорії.

Тому завдяки старанням організаторів, наполегливості та працьовитості дітей і допомозі небайдужих цей вид спорту розвивається, а високі результати наших юних спортсменів показують, що такі змагання потрібні.