Головна Новини У Тернополі Шевченківські дні відзначили у новому форматі

У Тернополі Шевченківські дні відзначили у новому форматі

18 березня, в Українському домі «Перемога» міста Тернополя відбулася вистава «Великий льох» за однойменним твором Тараса Григоровича Шевченка. Дійство, яке стало новим молодіжним форматом святкування Шевченківських днів, реалізував Шкільний театр Українського католицького університету «На Симонових стовпах» на запрошення комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії у співпраці з Архикатедральним Собором УГКЦ Тернополя.

Близько 250 молодих людей відвідали театральну виставу і тим самим віддали шану Великому Кобзарю. Серед них: представники молодіжних християнських спільнот, молодіжних громадських організацій міста, студенти, семінаристи.

У привітальному слові отець Орест Павліський, голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, передав вітання від Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка), котрий благословив і проведення заходу для тернопільської молоді, – повідомляє комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Вистава “Великий льох” – дійство, пронизане пророцтвом Тараса Шевченка про втрату раю. Тут двоє мандрівних кобзарів та з десяток самовидців через слово і спів намагалися шукати ті врата до раю і розкопати великий льох, водночас мандруючи стежками образів, заглядаючи між рядки поезій та оживляючи це все естампами.