Головна Новини У Тернополі шахрай “полює” на ветеранів війни

У Тернополі шахрай “полює” на ветеранів війни

Дуже неприємні випадки крадіжок у людей похилого віку трапилися у Тернополі. Шахрай, представившись працівником “Тернопільобленерго” втирався у довіру довірливим пенсіонерам. У першому випадку запевнив 86-річного чоловіка, що в квартирі необхідно замінити лічильник, мовляв, той що був – застарілий. Чоловік, не вагаючись пустив незнайомця в домівку. Той заявив, щоб в одній із кімнат потрібно забрати усі речі із комоду, мовляв саме там потрібно робити отвір. Підгледів як дружина господаря переклала заощадження в одну із книг. Тоді хитрий шахрай заявив пенсіонеру, мовляв, що за заміну лічильника мусить заплатити дві тисячі гривень, проте, якби вій був учасником бойових дій, все було б безкоштовно. Бідолашний дідусь доказував йому, що він – ветеран війни. Тоді пішов в нішу квартиру по посвідчення. Коли ж повернувся, то ні його, ні заощаджень не було. Нелюд поцупив у пенсіонерів останні гроші – 4 тисячі гривень і 500 американських доларів.

З такою ж заявою звернулася іще одна жителька обласного центру. Пенсіонерка повідомила, що злодію вдалося видурити у неї 6000 грн.

А ось 75-річна жителька Тернополя теж звернулася в поліцію, що до неї приходив “липовий” працівник обленерго, але завбачлива жінка і на поріг його не пустила, тому й не постраждала. Правоохоронці просять тернополян бути обачними і не пускати незнайомців в домівки.