Головна Новини У Тернополі чоловік подав до суду через каву “Лате”

У Тернополі чоловік подав до суду через каву “Лате”

Колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Тернопільської області підтримала рішення Шумського районного суду про захист прав споживача.

Відповідно до матеріалів справи, наприкінці серпня 2016 року Андрій Д. зайшов в один із закладів громадського харчування біля центрального автовокзалу м. Тернополя, де здійснює господарську діяльність відповідачка Тамара Г., та замовив страв на 108 грн. Однак для розрахунку йому пред’явили чек на суму 110 грн.

Відвідувач звернувся до офіціанта за роз’ясненнями і той пояснив, що вартість сиропу, який в меню значився як інгредієнт кави “Лате”, насправді не входить до 21 грн. загальної вартості напою, а оплачується окремо. Такими діями заклад харчування порушив п.6 ч.1 ст.15 Закону України “Про захист прав споживача”, оскільки відвідувачу вчасно, тобто перед замовленням продуктів харчування, не було надано необхідної інформації про кількість і вартість замовлення.

З метою захисту своїх законних прав та інтересів Андрій Д. звернувся із заявою до суду першої інстанції, і суд частково задовольнив позов споживача, стягнувши з суб’єкта підприємницької діяльності фізичної особи Тамари Г. на користь позивача 2 грн. 1 коп. матеріальної шкоди та 200 грн. моральної шкоди.

В апеляційній скарзі споживач вимагав більшої моральної компенсації та просив суд стягнути з відповідача на його користь 10 тис. грн.

Перевіривши матеріали справи та пояснення сторін, колегія суддів апеляційної інстанції прийшла до висновку, що апеляційна скарга Андрія Д. задоволенню не підлягає і залишила без змін рішення суду першої інстанції.