Головна Новини У Тернополі чоловіки вибухівкою на підвіконні залякували боржника

У Тернополі чоловіки вибухівкою на підвіконні залякували боржника

За примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з пошкодженням майна, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я на лаву підсудних потрапили двоє тернополян. Зловмисники, задля повернення боргу, застосували вибуховий пристрій.

Повідомлення про вибух невідомого предмета, в результаті якого травмувалася одна особа, поліцейські зареєстрували 26 жовтня 2021 року. На місце пригоди виїжджали працівники слідчо-оперативної група, вибухотехнічного підрозділу та кінологи.

Як з’ясувалося в ході слідчих дій, невідомий встановив на підвіконні квартири розташованої на першому поверсі багатоповерхівки саморобний вибуховий пристрій. Він спрацював і розбив вікно. На момент вибуху у кімнаті перебувала матір з п’ятирічною дитиною. Уламки скла травмували жінку.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники Тернопільського районного управління поліції встановили осіб, причетних до злочину. Ними виявилися двоє  жителів обласного центру.  За попередньою змовою, вони неодноразово, залякували місцеву родину, примушуючи повернути борг.

Згодом виготовили саморобну вибухівку з петард та металевих анкерів, яку один зі зловмисників розмістив на вікні та привів в дію.

Досудовим розслідуванням під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури зібрано достатньо доказів задля обвинувачення підозрюваних у скоєнні злочину передбаченого частиною 2 статті 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою)та частиною 3 статті 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт слідчі скерували до суду.