Головна Новини У Тернополі цитати Пушкіна і Шевченка розмістили біля пам’ятників цим поетам

У Тернополі цитати Пушкіна і Шевченка розмістили біля пам’ятників цим поетам

Цитати російського письменника Олександра Пушкіна та українського поета Тараса Шевченка розмістили тернополяни на їхніх пам’ятниках. Так виступили проти пам’ятника Пушкіну в центрі міста. Один з ініціаторів акції – тернополянин Святослав. Своє обличчя на камеру чоловік показувати не захотів, повідомляє Суспільне

“ Мы все учились понемногу чему-нибудь и как-нибудь”, – тут хороший діалог класиків, адже Шевченко через декілька років фактично відповів на це фразою “Якби ми вчились так, як треба, то й мудрість була би своя”. Це показує, як росіяни ставляться самі до себе – вони байдуже ставляться до себе і до оточуючих. А українці вчаться на своїх помилках і розвиваються, як окрема, сильна нація. Якщо подивитися на історію Пушкіна, він виступав проти російської влади того часу, але він ніколи не визнавав українців, як окремий народ і називав їх малоросами. Тому Пушкін – це є ворог України, з якого боку на це б не подивитись”,  каже Святослав.

До обіду, розповідає Святослав, плакати зі скульптур зняли.

Нагадаю, проти пам’ятника Пушкіну в Тернополі виступають вдруге за місяць. 22 березня тернополянин Дмитро Федорчак облив скульптуру червоною фарбою та написав: “зупиніть війну”, “демонтувати”, “ні окупації” та “Слава Україні”. Тоді інформацію про цей випадок внесли до Єдиного журналу про скоєння злочинів і правопорушень. Розповів речник Нацполіції області Сергій Крета. Дмитро Федорчак розповів, спосіб покарання йому повинні були визначити у міській раді. Листа з рішенням каже чоловік, поки не отримував.

21 березня 2016 року на сайті міської ради зареєстрували петицію про демонтаж пам’ятника. За неповних три місяці її підписали 254 особи із 300 необхідних.