Головна Новини У Тернополі церкви не зачиняють, але обмежують кількість людей на службах

У Тернополі церкви не зачиняють, але обмежують кількість людей на службах

Не відмінив богослужінь, але обмежує кількість людей в церквах Синод ПЦУ. Вірянам рекомендують зберігати дистанцію, служби, за сприятливих погодних умов, проводитимуть на вулиці, пише Медіатор

Залежно від обмежень з боку держави, зміниться порядок проведення богослужінь так, щоб у них брало участь не більше 10 осіб, – йдеться у практичних настановах на сайті церкви.

Також мирян просять залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви через засоби відеотрансляції. Протягом дня храми будуть відкритими.

Причащатимуть, не торкаючись уст, а для запивання використовуватимуть одноразовий посуд. Також будуть загальні сповіді.

Крім того, “… дозволяється здійснювати причастя вірних Тіла і Крові Христових у той самий спосіб, як це здійснюється священнослужителями під час Літургії Ранішеосвячених Дарів, а саме: приготовлені часточки Тіла, на які лжицею покладено частину Крові (як це робиться при приготуванні запасних Дарів) подавати з дискоса в руки (або лжицею не торкаючись уст) причаснику. При цьому слід уважно роз’яснити обов’язок причасників ретельно спожити Дари”.

Згідно з інформацією на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, сповідатись потрібно у захисній медичній масці.

У всіх церквах УГКЦ щодня моляться за відвернення загрози поширення інфекції.

Однак, як повідомляє “Українська правда”, Вселенський патріарх Варфоломій наказав церквам припинити проводити служби і обряди до кінця березня задля боротьби з поширенням коронавірусу.

“Ми заявляємо про свою церковну резолюцію та мандат на припинення до кінця березня всіх богослужінь, подій та обрядів, за винятком приватних молитов у церквах, які залишаться відкритими”, – сказав патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, раніше у храмах ПЦУ та УГКЦ священикам і парафіянам рекомендували не цілувати ікон, проводити служби на вулиці та слухати служби з дому.