Головна Новини У Тернополі фестивалитимуть шість днів

У Тернополі фестивалитимуть шість днів

Смачна і корисна їжа та напої, майже сотня майстрів, які виготовляють вироби ручної роботи, багато музики, лекцій, спортивних розваг, танців, кіно, зустрічі з мандрівниками, дитячі розваги та атракціони. Таким буде третій фестиваль «Вуличний ринок». Цього року, як зазначають організатори, він буде масштабнішим і цікавішим ніж минулого, і триватиме шість днів поспіль – із 23 до 28 серпня у парку імені Тараса Шевченка.

«Історія нашого фестивалю дуже проста, – каже Любомир Шимків, один з організаторів. – Зібралася команда молодих ентузіастів, які хочуть розвивати Тернопіль і робити рідне місто кращим – в першу чергу піднімати культурний рівень відпочинку тернополян. Провівши два фестивалі минулого року зрозуміли, що ідея тернополянам сподобалася, і вирішили продовжувати і зробити його регулярним. Цього року він більш масштабний: більша музична програма, більше лекцій, більше їжі. Фішка нашого фестивалю в тому, що ми даємо п’ять грантів для молодих людей, тобто вони можуть спробувати себе в бізнесі. Грант виражається не у фінансах, а в консультаціях, безкоштовному місці на фестивалі, підтримці з боку досвідчених колег у плані бюджетування та брендування проекту. Даємо їм можливість використати фестиваль, як стартап-майданчик. Цього разу дівчата і хлопці запропонують відвідувачам різні солодощі, молочну продукцію, салати, молочні шейки, прохолодні напої та іграшкових звірів».

На «Вуличному ринку», за словами Сергія Шашуріна, який відповідає за гастрономічну частину, не буде горілки, самогонки, сивухи, медовухи, хреновухи, шашликів, пиріжків, чебуреків, шаурми, канапок. Загалом участь у фестивалі візьмуть до 40 закладів громадського харчування, в тому числі зі Львова і Києва. Вартість алкогольних напоїв буде не менше 15 гривень, а порція кави – не менше 12. Щодо їжі, то в середньому вона коштуватиме 15-40 гривень за порцію.

В передостанній день фестивалю, 27 серпня, в рамках фестивалю відбудеться Всеукраїнський кубок з лате-арту. У ньому візьмуть участь 22 баріста, в тому числі й бренд-барісти відомих кав’ярень, з різних міст. Для тих, хто любить каву, це чудова нагода дізнатися про улюблений напій ще більше. Кубок з лате-арту триватиме упродовж дня з 10.00 до 19.00. З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.