Головна Новини У Тернополі фермерів навчають, як продавати онлайн і залучати інвестиції

У Тернополі фермерів навчають, як продавати онлайн і залучати інвестиції

У Тернополі навчають фермерів восьми областей з ефективного ведення онлайн-продажів та залучення державних і донорських ресурсів.

Кількаденний тренінг для малих виробників у рамках проєкту «Пандемія — як шанс покращити роботу дрібних фермерів заходу України» організував тернопільський «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» (за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога»), пише Україна молода


Упродовж трьох днів 30 «дрібних» фермерів вивчають особливості продажу через інтернет i правила співпраці з органами влади, організаціями технічної допомоги та міжнародними проєктами, спрямованими на розвиток аграрного сектору. Фахівці представлять їм кращі практики популяризації та просування товарів, включаючи таргетовану (спрямовану на певну цільову аудиторію) рекламу в iнтернеті. Також йтиметься про важливість для розвитку власної справи зовнішніх можливостей, налагодження зв’язків з партнерами.


«Учасники отримають від нас допомогу в створенні власних кабінетів на майданчику rynok.in.ua, який був створений раніше в рамках проєкту «Відкритий ринок», — коментує Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

— Вони зможуть використати таргетовану рекламу для своєї продукції, більше дізнаються про підтримку малого бізнесу державними програмами і банками, про кооперацію, отримають комплекс знань, необхідних для налагодження ефективних онлайн-продажів, що так важливо в час пандемії».


Організатори також планують створити курс «Дрібні фермерські господарства — як перейти в онлайн?», де будуть зібрані необхідні поради та матеріали для запуску онлайн-продажів фермерської продукії. До речі, він буде у вільному доступі для всіх бажаючих.

Світлана МИЧКО