Головна Новини У Тернополі у роботодавця усі монтувальники шин працювали неофіційно

У Тернополі у роботодавця усі монтувальники шин працювали неофіційно

Посадові особи Управління Держпраці провели інспекційне відвідування у місцевого підприємця, який надає послуги шиномонтажу на окраїні міста Тернополя. Під час заходу державного контролю інспектори праці задокументували факт використання ним праці 3 неоформлених працівників, які працювали на посадах монтувальників шин на умовах так званого «стажування».

Ці порушення було виявлено, незважаючи на проведену фахівцями Управління Держпраці з місцевим підприємцем інформаційно-роз’яснювальної роботи в рамках інформаційної кампанії, під час якої йому було серед іншого наголошено на неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

За результатами інспекційного відвідування підприємця зобов’язано оформити трудові відносини з усіма працівниками. Окрім того, за використання нелегальної праці до нього вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.