Головна Новини У Тернополі у парках ріжуть дерева

У Тернополі у парках ріжуть дерева

Зрізання дерев у Тернополі завжди викликає значне занепокоєння серед громадськості. Щоб попередити численні звернення стосовно правомірності порізки дерев у парках Тернополя Державна екологічна інспекція у Тернопільській області (далі – Інспекція) повідомляє тернополян, що у відповідності до п. 9.1.11.3 та 9.1.12 Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах та п. 2.2 і 2.6 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах у парках міста проводиться осіння зрізка дерев.

Комісійним обстеженням, за участю Інспекції, цього року охоплено усі парки обласного центру і виявлено понад 700 хворих, сухостійних, аварійних дерев. Такі дерева несуть потенційну загрозу відвідувачам парків, а тому їх усіх буде зрізано щоб попередити можливі наслідки при погіршенні погодних умов, зокрема, посиленні вітру.

Одночасно, з метою недопущення зменшення площ зелених насаджень, Інспекція постійно ставить вимогу перед органами місцевого самоврядування та балансоутримувачами зелених насаджень у рамках заходів до Дня довкілля та ряду інших природоохоронних акцій здійснювати компенсаційні висадження дерев у кількості не меншій від видалених.