Головна Новини У Тернополі триває масштабне будівництво сучасної станції знезалізнення води

У Тернополі триває масштабне будівництво сучасної станції знезалізнення води

Важливо

У Тернополі тривають масштабні роботи з будівництва станції знезалізнення води та реконструкції діючої насосної станції із заміною обладнання. Роботи проводяться в рамках реалізації другого проєкту розвитку міської інфраструктури та фінансуються Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Реконструкція насосної станції, що подає воду майже для 75% населення міста, та зведення станції знезалізнення суттєво вплине на покращення якості води у Тернополі та загалом на надання послуг підприємством.

Чим особлива нова станція?

Усе нове обладнання буде оснащене автоматичною сучасною системою управління, а на самій станцій знезалізнення буде запроваджено новий метод знезараження води, який лише починає впроваджуватися в Україні.

Мова йде про знезараження змішаними оксидантами, що виробляються американською компанією.

Такий метод у порівнянні з традиційним знезараженням хлором за той самий час забезпечують більш ретельне й швидке усунення більшого числа мікроорганізмів, мають кращі смакові характеристики й запах, а також ефективно видаляють і надалі не дають утворюватися біообростанням у резервуарах зберігання води й трубопроводах.

Що передбачає будівництво?

Будівництво на об’єкті розпочалося восени 2020 року. Завершити його заплановано до кінця 2021 року.

Комплексом робіт передбачено будівництво станції знезалізнення води продуктивністю 42 тис. м³/добу; реконструкція насосної станції ІІІ-го підйому, із заміною чотирьох насосних агрегатів на нові, усіх експлуатаційних трубопроводів від 400 до 800 мм із нержавіючої сталі. Буде побудовано дві двотрансформаторні підстанції, проведено нові кабельні лінії, а також лабораторно-побутово-виробничий корпусу, де розміщуватиметься центральна лабораторія КП «Тернопільводоканал».

Насосна станція подає воду для потреб близько 75% населення міста, тож зведення станції знезалізнення суттєво вплине на покращення якості води у Тернополі та загалом на надання послуг підприємством.