Головна Новини У Тернополі та Бережанах вогнища кору

У Тернополі та Бережанах вогнища кору

На Тернопільщині минулого тижня зафіксовано два вогнища поширення кору. У місті Тернополі, зокрема в школі №24 та в Бережанській школі-інтернаті, про це повідомили в Управлінні цивільного захисту населення ТОДА.

27.02.2018 р. у м. Бережани зареєстрований спалах кору з 3-ма хворими. Вогнище спалаху: Бережанська обласна комунальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням трудового навчання. Попередній діагноз – кір. Джерело інфекції – родич із с. Турівка Підволочиського району. Хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні. Форма перебігу – середньої важкості. Робота у вогнищі продовжується.

03.03.2018 р. у м. Тернополі зареєстрований спалах кору з 3-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: домашні вогнища (м. Тернопіль, Тернопільський район с. Біла), ЗОШ №24 м. Тернополя. Попередній діагноз у хворих – кір. Госпіталізовано – 2 особи, на амбулаторному лікуванні – 1. Форма перебігу – середньої важкості – у 2 осіб, легкої – в 1 особи. Джерело інфекції – хвора 11 років, яка захворіла 30.01.2018р. Джерело інфекції для неї не встановлене. Робота у вогнищах продовжується.