Головна Новини У Тернополі суд скасував жінці штраф за порушення самоізоляції

У Тернополі суд скасував жінці штраф за порушення самоізоляції

самоізоляція

У Тернополі суд скасував штраф в 34 тис. грн за те, що вона не самоізолювалась під час захворювання на COVID-19.

Про це йдеться у постанові Тернопільського апеляційного суду, повідомляють Тернопільські події. 

Суд першої інстанції оштрафував тернополянку на 34 тис. грн, оскільки вона у листопаді не самоізолювалась під час захворювання на коронавірус. 

В апеляційному суді жінка пояснила, що вважає постанову Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30 листопада 2021 року незаконною, та необґрунтованою, висновки якої не відповідають фактичним обставинам справи.Вказує, що твердження суду визнання нею вини у судовому засіданні не відповідає дійсності.

Зазначає, що ніякого правопорушення не вчиняла, оскільки інспектор поліції прийшов до неї додому та просив підписати протокол, запевнивши що їй нічого не загрожує.

“Звертає увагу, що матеріали даної справи про адміністративне правопорушення не містять належних та допустимих доказів у розумінні ст.251 КУпАП, які б підтверджували наявність у її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.44-3 КУпАП. Зокрема, у протоколі та доданих до нього матеріалах справи відсутні докази, які б свідчили, що апелянт входить до переліку осіб, що підлягають самоізоляції, відомостей про осіб, хто зобов`язав перебувати на самоізоляції, місце самоізоляції, а також відсутні відомості з бази даних щодо ОСОБА_1 , які мали б бути внесені відповідно неї на підставі пунктів 7,8 та пункту 9 постанови КМУ Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 09.12.2020 № 1236, лікуючим лікарем у разі здійснення самоізоляції”, – йдеться у рішенні суду. 

Жінку визнали невинною та скасували штраф.