Головна Новини У Тернополі суд розглянув апеляції підозрюваних у підробці документів

У Тернополі суд розглянув апеляції підозрюваних у підробці документів

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги захисників підозрюваних Єлизавети Б., Юрія С. та Сергія Ф. на ухвали слідчих суддів Тернопільського міськрайонного суду від 16 січня 2020 року.
Слідчі судді місцевого суду визнали обґрунтованою пред’явлену вказаним особам підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 199, ч.3 ст. 358 КК України, а саме придбання, зберігання, виготовлення, пересилання з метою збуту та збут незаконно одержаних голографічних захисних елементів, вчинених за попередньою змовою групою осіб і підроблення посвідчення водія, що видається установою, наділеною відповідними повноваженнями, та збут такого посвідчення за попередньою змовою групою осіб.
Також, на час досудового розслідування відносно Єлизавети Б., Юрія С. та Сергія Ф. було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 березня 2020 р. із можливістю внесення застави відповідно: Єлизаветі Б. – 105 тис. 100 грн, Юрію С. та Сергію Ф. – по 168 тис. 160 коп.
Не погодившись із даною ухвалою, захисники підозрюваних оскаржили таке рішення слідчих суддів до апеляційної інстанції.
Заслухавши доповідь судді апеляційного суду, доводи підозрюваних та їх захисників, думку прокурора, перевіривши матеріали кримінальних проваджень, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку про можливість зміни Єлизаветі Б. запобіжного заходу на домашній арешт в нічний період доби, з огляду на те, що на її утриманні перебувають п’ятеро неповнолітніх дітей.
Іншим підорюваним у цьому кримінальному провадженні застосовані до них запобіжні заходи у вигляді триманні під вартою апеляційний суд залишив без змін, оскільки вони підозрюються у вчиненні тяжких злочинів групою осіб, а тому на даному етапі досудового розглядування, яке щойно розпочалось, лише тримання під вартою зможе запобігти ризикам їх переховування від слідства і суду, а також можливості знищення ними доказів своєї злочинної діяльності, які ще не виявлені органом досудового розслідування.
У разі внесення внесення Юрієм С. та Сергієм Ф. встановленої відповідно до вимог закону застави, вони підлягають звільненню з під варти з покладенням на них обов’язків: за першим викликом прибувати до слідчого, прокурора чи суду; у разі зміни місця проживання повідомляти про це слідчого, прокурора і суд; не відлучатись з місця проживання без дозволу слідчого чи суду; утримуватись від спілкування з потерпілим, свідками та іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні; носити електронний засіб контролю.
Якщо підозрювані не дотримаються покладених на них обов’язків внесену ними заставу може бути звернуто в дохід державного бюджету, а до них застосовано більш суворий запобіжний захід.

Пресслужба Тернопільського апеляційного суду