Головна Новини У Тернополі судять дизертира

У Тернополі судять дизертира

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області залишила без задоволення апеляційну скаргу військовослужбовця Миколи О.

Про це повідомили в Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.

Тернопільським міськрайонним судом 45-річного солдата ремонтної роти визнано винним в ухилянні від проходження військової служби (ч. 4 ст. 407 КК України) та засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі.

В апеляційний скаргах Микола О. та його захисник зазначають, що обвинувачений вчасно не повернувся з відпустки у військову частину з поважних причин – поїхав провідати хвору матір

Однак колегія суддів доводи засудженого вважає необгрунтованими, оскільки Миколі О. було надано відпустку на 3 дні, а був затриманий через півроку. За цей період він не повідомив командування військовою частини про своє місце перебування та причини неявки. Крім того, військовослужбовець вчинив кримінальне правопорушення за 1 ст. 213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) та був засуджений Чемеровецьким районним судом Хмельницької області.

Заслухавши суддю-доповідача та всіх учасників судового розгляду, колегія суддів прийшла до переконання, що апеляційні скарги задоволенню не підлягають та залишила без змін вирок суду першої інстанції.