Головна Новини У Тернополі судили нетверезого водія, котрий збив на смерть старенького дідуся

У Тернополі судили нетверезого водія, котрий збив на смерть старенького дідуся

Чотири з половиною роки позбавлення волі та заборона на три роки керувати транспортним засобом – такий вирок прозвучав тернополянину Олегу М. , який за кермом «дев’ятки» збив на смерть пенсіонера. А ще винуватець має відшкодувати 300 тисяч гривень моральної шкоди матері та дочці загиблого, пише Свобода

У стінах Тернопільського міськрайонного суду розглянули у першій інстанції справу про ДТП на вулиці Тарнавського у Тернополі. 26 березня минулого року в обідню пору вишнева «дев’ятка» на врегульованому пішохідному переході збила чоловіка. Він переходив на «зелене» світло, однак машина, яка їхала зі швидкістю 60 кілометрів за годину, не встигла загальмувати. Заподіяні травми не залишали шансів на життя – за деякий час після аварії потерпілий помер у лікарні.

Водій виявився п’яним – зізнався, що того дня випив 250-300 грамів коньяку. Власне, це згодом підтвердила й експертиза –  у винуватця на момент автопригоди був середній ступінь сп’яніння.

У судовій залі він повністю визнав вину. Говорив, що не встиг загальмувати, і, почувши глухий удар, зупинився. Потерпілий хрипів, звівши погляд до неба…

Дружина та дочка потерпілого вимагали для винуватця покарання, пов’язаного з позбавленням волі. Він за увесь час жодним чином не спробував загладити свою вину. Лиш його сестра дала 500 доларів на поховання.

Що пережили жінки у зв’язку з втратою чоловіка і батька, не варто й говорити. Тож цілком закономірним є, що обом суд  задовольнив позови про відшкодування моральної шкоди у сумі 150 тисяч гривень кожній.

Ольга КУШНЕРИК