Головна Новини У Тернополі судили злочинців, що незаконно виготовляли алкоголь

У Тернополі судили злочинців, що незаконно виготовляли алкоголь

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинуваченню Василя Р. та Миколи М. за ч.2 ст. 28 — ч.2 ст. 204, ч. ч.2 ст. 199 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху за попередньою змовою групою осіб та особою, яка раніше була засуджена за цією статтею, а також незаконне придбання, зберігання, транспортування та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та підроблених марок акцизного податку, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Судом було встановлено, що наприкінці березня 2017 року раніше судимий за аналогічний злочин 33-річний Василь Р. вирішив створити підпільний цех із незаконного виготовлення алкогольних напоїв. З цією метою він разом зі своїм знайомим, 24-річним Миколою М. орендували у Тернополі два гаражі, встановили там обладнання і устаткування для виробництва горілки та коньяку.

Крім того, Р. придбав у невстановленої слідством особи марки акцизного податку для горілчаних та винно-коньячних виробів.

Продовжуючи свої злочинні дії, обвинувачені з квітня і до середини червня, поки не були затримані працівниками поліції, незаконно виробляли та реалізовували жителям Тернополя та області підроблену алкогольну продукцію.

Допитані у судовому засіданні обвинувачені свою вину повністю визнали, щиро розкаялись і просили їх суворо не карати. Вчинене пояснили тяжким фінансовим становищем родин.

Суд призначив кожному з обвинувачених покарання у виді 5 років позбавлення волі. Враховуючи їх активне сприяння розкриттю злочину, вчиненого внаслідок збігу тяжких фінансових обставин, Тернопільський міськрайонний суд вважає за можливе застосувати до обвинувачених ст. 75 КК України та звільнити від покарання з випробуванням зі встановленням 1 року іспитового строку кожному.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області

 

2017 © Всі права захищені