Головна Новини У Тернополі сміттєві контейнери поставили просто під вікна людям

У Тернополі сміттєві контейнери поставили просто під вікна людям

Таку скаргу в розділі питання-відповіді на сайті Тернопільської міської ради написали мешканці будинку на вулиці Чернівецькій.

“Чи є правомірним рішення жеку “Мрія” поставити контейнери біля кожного підїзду житлового будинку за адресою вул.Чернівецька, 53, якщо даний будинок не обладнаний сміттєпроводом та не облаштований контейнерним майданчиком( проїжджа частина дороги складає 3 метри….СТОЯНОК Для автомобілів немає. Контейнери стоять на відстані 2-3 метрів від вікон першого поверху, а надворі наближається літо…..).Зборів мешканців щодо цього питання не було. При телефонній розмові із працівником фірми “Альфатер” вивізником ТПВ даного будинку відповіді не отримано” — пише на сайті ТМР Солтисяк М.І.

У міській раді відповіли на запитання: Відповідно п. 3.1.3 Правил Благоустрій від 19.05.2011 року № 6/8/20 для збирання та тимчасового зберігання побутових відходів мають бути обладнані спеціальні майданчики згідно із санітарними нормами. Розмір майданчиків повинен бути розрахований на встановлення необхідної кількості контейнерів у відповідності до диференційованих норм накопичення побутових і ресурсних відходів. Спірні питання щодо місць розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів на території присадибної ділянки розглядаються у порядку вирішення земельних спорів згідно з законодавством.У виняткових випадках в районах забудови, що склалася, де немає можливості дотримання відстаней, зазначених у пункті 2.8 «Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць», місця розташування контейнерних майданчиків встановлюються комісією за участю посадових осіб спеціально повноважених органів містобудування та архітектури і державної санітарно-епідеміологічної служби, а також представників балансоутримувача будинку та органу самоорганізації населення.