Головна Новини У Тернополі скандал через «вишиванку»

У Тернополі скандал через «вишиванку»

Тернопільським інтернет-простором шириться буря невдоволення через відсутність вишиванки із бруківки на майдані навпроти Тернопільської ОДА.

Взимку активно обговорювали проект реконструкції майдану де встановлено пам’ятник Степану Бандері, тоді тернополяни обурювалися, що вишиванка там буде не доречна і потрібно придумати щось оригінальне. Міська ініціатива Urban.te  опублікувала кілька варіантів оформлення майдану, і здавалося, що їх почули в міській раді та прийняли рішення не робити вишиванки із бруківки.

«У зв’язку із неправдивою інформацією щодо нашої участі у розробці проекту площі перед обласною адміністрацією, яка поширюється інтернетом, розповімо Вам, як все було насправді 🙂
Після однієї із наших публікацій https://www.facebook.com/urban.te/posts/1629097217383342, розпорядженням міського голови, нас було запрошено висловити пропозиції щодо реконструкції вхідної площі до парку ім. Т.Шевченка. Ми презентували наше бачення в УЖКГ, а також проектантам, які розробляли проект площі. В результаті співпраці деякі із наших пропозицій були прийняті до уваги. Серед них і пропозиція замінити візерунок вишиванки на більш сучасне рішення. До першої нашої пропозиції розкладки бруківки виникли зауваження, тому ми запропонували два альтернативних варіанти, один з яких був обраний до реалізації. Публікуємо початковий та останній варіанти наших пропозицій. Звертаємо Вашу увагу на те, що подані пропозиції є всього нашими рекомендаціями та не є точним відображенням остаточного проекту. Даним дописом хотіли звернути Вашу увагу перш за все на рішення по розкладці бруківки на площі» – пояснює у себе на сторінці ініціатива Урбан.

Сьогодні ж, те що встановили на майдані не нагадує жоден із проектів запропонованих Урбан, але і не є вишиванкою. А тернопільські зрадофіли, які пропустили момент коли було прийнято рішення про відмову від вишиванки із бруківки кричать з усіх усюд про недотримання проекту реконструкції і чергову зраду.