Головна Новини У Тернополі серед житлових будинків гуляла скажена лисиця

У Тернополі серед житлових будинків гуляла скажена лисиця

Лисиця, яка блукала на БАМі у Тернополі, виявилась скаженою. Нещодавно тернополяни у соцмережах просили допомогти лисиці, яка блукала під будинком №9 на вулиці Купчинського. Люди переймалися тим, що тварина може загинути.

Припускали, що лисицю міг збити автомобіль. Порятунком тварини зайнялись волонтери. Вони зловили лисицю та направили її на лікування до Львова, оскільки у звіряти були травмовані задні лапи. Проте, врятувати лисицю не вдалося – вона загинула у ветеринарній лікарні.

За словами фахівця ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області Олександра Дністряна, направлена на реабілітацію до Львова лисиця виявилась скаженою. Про це у листі розповіли колеги-ветеринари.

«Діагноз «сказ» підтверджений в державній лабораторії після того, як лисиця загинула в ветеринарній лікарні. Тепер спеціалісти Тернопільської міської державної лікарні ветеринарної медицини проводитимуть заходи, передбачені чинною інструкцією «Про заходи щодо боробтьби зі сказом тварин» – у дворі та підвальному вікні проведуть дезінфекцію, здійснять вимушену вакцинацію можливих контактних тварин, – пояснив Олександр Дністрян. – Медикам повідомлено про контактних осіб, які довозили хвору тварину на лікування».