Головна Новини У Тернополі СБУ провела антитерористичні навчання

У Тернополі СБУ провела антитерористичні навчання

Служба безпеки України провела у Тернополі чергові тактико-спеціальні антитерористичні навчання. Спецпризначенці СБУ знешкодили «терористів», які захопили приміщення КП «Тернопільводоканал» та звільнили заручників.

“За легендою тренувань, умовні терористи прибули в місто із завданням спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію та змусити органи влади виконати низку політичних вимог.

У випадку відмови, зловмисники погрожували «підірвати» саморобні вибухові пристрої, приховані на об’єктах критичної інфраструктури міста та жорстоко розправитися із заручниками.

Для безпечного звільнення заручників правоохоронці вступили зі зловмисниками у переговори, однак через агресивну поведінку бойовиків було прийнято рішення розпочати штурмову операцію.

Бійці спецпідрозділів силових відомств знешкодили обидві групи умовних терористів: першу, підчас штурму приміщення, в якому утримували заручників, другу – при спробі втечі на захопленому автомобілі.

Мета навчань – додаткова перевірка стану захищеності елементів системи життєзабезпечення міста від терористичних посягань, а також відпрацювання навчальних завдання з протидії групі умовних терористів.

У навчаннях взяли участь підрозділи Служби безпеки, Національної поліції, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, Військової служби правопорядку, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування” – повідомив речник УСБУ в Тернопільській області Петро Королюк.

Після завершення штурмової операції організатори проаналізували рівень виконання навальних завдань та оцінили ефективність міжвідомчої взаємодії учасників. За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Тернопільській області учасники тренувань досягли мети навчань.