Головна Новини У Тернополі розпочали флеш-моб на підтримку християнської етики

У Тернополі розпочали флеш-моб на підтримку християнської етики

Тернопільський громадський діяч Олег Вітвіцький розпочав флеш-моб Я хочу вивчати християнську етику.

Публікуючи це фото, я був свідомим, що отримаю, як схвальні, так і негативні відгуки, адже дискусія з приводу сумнозвісної петиції, зокрема і на ФБ, розгорілась не на жарт. Так, зрештою, і сталось.
Тепер я можу стверджувати, що це фото стало справді лакмусом, який показав усі крайнощі нашого доброго, освіченого, але ще не до кінця зрілого суспільства.
В кращих традиціях недавнього минулого, частина активних прихильників петиції підняли справжній шквал критики. То ж спочатку спробую дати відповідь для них.
По перше, позиція, яку ми відстоюємо є позицією всієї моєї родини: дітей, батьків і усіх рідних. Не спекулюйте тим, де не було натяку на спекуляцію!
По друге. Уважно прочитайте напис. Чи там написано щось на кшталт: “ганьба… дискримінація… всі інші релігії погані” тощо. То ж якщо ви хочете, щоб поважали вашу думку, навчіться спершу поважати думку інших!
А тепер – предметно про те, що про все це думаю особисто я, а не моя дитина.
1. Нам знову кидають кістку розбрату. І вона вкотре з’являється на тому полі, де її зовсім не чекаєш. В цьому головна тривога і основний виклик. Надумана тема, агресивні апологети, спроби роздмухати вогонь неприязні у інших містах. Вам це нічого не нагадує?
2. Бог і Україна! З таким гаслом виростали цілі покоління борців за Україну, в історії давній, і в сучасності. То хто ми такі, щоб розділяти ці два невід’ємні ідеали в житті кожного нормального українця?
3.Школа має давати базу, основи, в тому числі і світоглядові. А Християнська етика, власне, подає дітям ще й моральний кодекс: не вбивай, не кради, не свідчи ложно… Який адекватний батько буде цьому суперечити?
4. Будь-який виклик я сприймаю як мотивацію до перемоги. Тому тепер докладатиму максимум зусиль для того, щоб Християнська етика, принаймні на Тернопільщині, стала найпопулярнішим предметом, хай і факультативним.
5. А у дзеркалі фотолакмусу сьогодні кожен зміг побачити себе. Справжнього. Хто з чіткою позицією, хто з агресією, хто з зневагою до рідного, а хто взагалі без позиції. Такі часи… веселі, брате” –
написав Олег Вітвіцький. 

Нагадаємо, що в Тернополі зібрали підписи під петицією про неконституційність нав’язування християнської етики в школах.