Головна Новини У Тернополі розпочався процес переходу на роздільне сортування побутових відходів

У Тернополі розпочався процес переходу на роздільне сортування побутових відходів

У Тернополі триває підготовка до впровадження роздільного сортування твердих побутових відходів. Мешканці багатоквартирних будинків здебільшого схвально ставляться до цієї ініціативи та готові до позитивних нововведень у місті.

Загалом перший етап переходу на сортування відходів уТернополі був впроваджений ще у 2012 році, коли на прибудинкових територіях розпочали облаштувати сітки для ПЕТ-пляшок. Проте уже незабаром у дворах будинків будуть влаштовані додаткові контейнери для відсортовування скла, пластику та змішаних відходів.

Відповідні обговорення із керівниками обслуговуючих підприємств та компаній – перевізників уже проведені, відтак зараз впроваджуються перші практичні кроки для переходу на роздільне сортування – заварювання сміттєпроводів, закупівля матеріалів для виконання робіт, інформування мешканців та обговорення з перевізниками місця встановлення контейнерних майданчиків, тощо.

Станом на січень 2019 року, 124 багатоповерхівки в Тернополі були обладнані сміттєпроводами, через що їх мешканці не мали фізичної змоги проводити сортування відходів. Проте уже впродовж місяця кількість таких будинків із діючими сміттєкамерами у місті суттєво зменшилася.

Нагадаємо, перейти до роздільного сортування відходів у Тернополі заплановано до 1 червня 2019 року. Виконавцям послуг з управління, утримання, обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, ОСН, СК та нежитлових приміщень необхідно переобладнати існуючі контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів, а у багатоквартирних будинках, де наявні діючі сміттєпроводи- влаштувати на прибудинковій території контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів.

В свою чергу, надавачі послуг із вивезення побутових відходів, відповідно до нових правил, повинні укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного сортування побутових відходів (змішані відходи, полімери, скло).