Головна Новини У Тернополі розповіли, що чекає наших школярів з першого вересня

У Тернополі розповіли, що чекає наших школярів з першого вересня

Вже менш як за місяць українські школярі мають повернутися за шкільні парти. Звісно, якщо цьому не стане на заваді нова хвиля коронавірусу. На сьогодні Тернопіль знаходиться у “зеленій” зоні. Відтак, перешкод цьому немає.

Як тернопільські школи готуються до нового навчального року жуналістам “Файного міста” розповіла директор ЗОШ №28 м. Тернополя Лілія Вавринів.

“Є певні зміни. Ми будемо звертати більше увагу на дотримання учасниками навчального процесу вимог карантину. В нас будуть безконтактні термометри, за допомогою яких вимірюватимемо температуру тіла. Рекомендуватимемо вчителям за можливості проводити уроки здебільшого на свіжому повітрі. На жаль, поки що не є зрозумілим, чи можливо і як зробити навчання у дві зміни. Але щодо контролю за станом здоров’я дітей, то, звичайно, він буде значним”, – каже Лілія Варинів.

Першого вересня за шкільні парти у цьому освітньому закладі сядуть 1 тисяча 215 дітей. На кінець навчального року їх кількість становилта 1 тисяча 185 учнів.

Зазначимо, що з 1 серпня запроваджено чотири основні зони карантину, в залежності від епідситуації в регіонах, інтенсивності та особливостей поширення COVID-19. Зокрема, “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” та “червону”. Тернопіль нещодавно віднесли до найкритичнішої зони. Проте, як повідомив Максим Степанов, станом на 5 серпня обласний центр має всі шанси потрапити у “зелену” зону, адже рівень захворюваності в краї знизився.

Так в регіонах, які потрапляють у “зелену”, “жовту” і “помаранчеву” зони, діти з 1 вересня повернуться за парти. Хоча при цьому на території регіонів із “помаранчевим” рівнем небезпеки дітям можна відвідувати навчальні заклади в групах не більше 20 осіб. Водночас Міністерство освіти і науки не виключає змішаного способу навчання, коли частину навчального часу школярі проводитимуть онлайн, а частину – офлайн.