Головна Новини У Тернополі розкажуть все про рак молочної залози

У Тернополі розкажуть все про рак молочної залози

Про рак молочної залози – його діагностику, лікування та підтримку хворих говоритимуть у Тернополі фахівці різних сфер під час прес-конференції у понеділок, 21 жовтня – початок об 11:00 год («Тернопільський прес-клуб»).

Онкологія залишається однією із найбільш поширених хвороб. Щорічно в Україні реєструється понад 14,5 тис нових випадків раку грудей. Щотижня близько 110 українців помирає від раку молочної залози. Кожні 35-37 хвилин одній жінці в Україні ставлять цей діагноз. Маловідомо, але на рак молочних залоз хворіють також і чоловіки.

Проте існує багато прикладів, коли пацієнтам вдалося подолати недуг – у левовій частці через те, що рак був виявлений на ранній стадії. Тому зусилля суспільства також повинні бути спрямовані на спонукання українців своєчасно обстежуватися у лікарів.

Поділяючи думку, що рання діагностика рятує життя, БО «Благодійний фонд «Великі серця» започатковує безстроковий медійно-соціальний онкологічного проекту «РАК_КРУПНИМ_ПЛАНОМ». В рамках цієї ініціативи й відбудеться прес-конференція, під час якої медики, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські діячі ознайомлять із статистикою та тенденціями захворювання на рак молочної залози та інших онкоуражень; проінформують про діючі у Тернополі методи виявлення недугу та особливості проходження діагностики й лікування; ознайомлять із соціальними проектами, які вже втілюються у місті та області; запропонують своє бачення пунктів, які повинні бути включені до Національної та Регіональної стратегій боротьби з раком; дадуть відповіді на запитання журналістів.

Спікери:

Володимир Богайчук – начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА

Микола Прокопчук – заступник гендиректора з хірургічної роботи КНП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» ТОР;

Володимир Місько – голова Постійної комісії ТМР з гуманітарних питань

Марина Орап – голова ГО «Амазонки Тернопілля»

 

Координатори проекту в Тернопільській області:

Надія Копилець 067-95-99-169

Тарас Савчук 096-927-01-27

 

Партнер: Тернопільський прес-клуб – Анжела Кардинал