Головна Новини У Тернополі підкорюватимуть “ньютонівську рідину”

У Тернополі підкорюватимуть “ньютонівську рідину”

Десятки лабораторій під відкритим небом чекають всіх любителів науки вже у найближчу неділю, 21 травня на Театральному майдані у Тернополі. Цього дня з 12 до 18 години школярі та дорослі матимуть змогу експериментувати під час п’ятих ювілейних «Наукових пікніків». Захід відбудеться за підтримки Міністерства молоді та спорту України.
Участь в цьому неординарному заході гарантує неймовірні емоції. Учасники заходу дізнаються різноманітні таємниці фізики, хімії, біології, астрономії та інших сфер науки. Зокрема, діти спробують підкорити так звану «ньютонівською рідину» (рідина, на поверхні якої можна бігати), підсмажити сосиски без відкритого вогню тощо. У той же час, за словами співкоординатора проекту Алли Соколовської, завдяки таким участі в таких заходах, дитина у доступній формі зможе дізнатися що зручно, що небезпечно, а з чого можна створити диво.
Також цьогоріч експонуватиметься ексклюзивна виставка «Мікроби як люди», створена за підтримки науковців Оксфордського університету.
До слова, «Наукові пікніки» відбудуться й у інших районах області.
«Це інтерактивні експерименти для жителів міст всієї України, які доводять, що наука, відтворена у розважальній формі, може бути неймовірно цікавою. У «пікніках» беруть участь спеціалісти, науковці, ентузіасти, які презентують цікаві експерименти широкому загалу. Цього року «Наукові пікніки» вже відбулися у Бережанському районі. Також вони заплановані й у Кременецькому та Бучацькому районах», — зазначив начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний.