Головна Новини У Тернополі пройде V Міжнародний фестиваль гончарів

У Тернополі пройде V Міжнародний фестиваль гончарів

З 26 по 29 серпня у тернопільському парку ім. Т. Шевченка проходитиме V Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять», присвячений темі «Кераміка княжої доби».

Впродовж чотирьох фестивальних днів  з 11.00 до 19.00 год. для тернополян і гостей міста працюватимуть близько 10-ти локацій, на яких проходитимуть різноманітні майстер-класи, конкурси, батли гончарів, глиняні бої, тематичні гутірки та лекції, глиняна арт-терапія, приготування та дегустації автентичних страв з глиняного посуду, ярмарки майстрів, вогняне шоу – випалення скульптури, концертна програма та ще багато цікавого.  

Вперше на фестивалі буде проводитись випал робіт, зроблених учасниками дійства, у єдиній в Україні мобільній печі для випалу кераміки.

Запрошуємо жителів Тернопільської громади познайомитися зі світом українських традиційних ремесел та розкрити у собі творця. 

Проєкт «Міжнародний фестиваль гончарів «Не святі горшки ліплять»» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.
Організатори: Тернопільський обласний Осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Тернопільська міська рада, Громадська організація «Партнерство», Громадська організація «Не святі горшки ліплять».

Джерело