Головна Новини У Тернополі пройде друга церемонія нагородження добровольців

У Тернополі пройде друга церемонія нагородження добровольців

Друга церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини» пройде у Тернополі 17 грудня в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Захід відбудеться за підтримки Тернопільської обласної ради.

«Наш обов’язок – вшанувати кожну людину, кожного українця, який взяв у руки зброю і, ризикуючи життям, став на захист Української держави, – зазначив Віктор Овчарук, голова облради. – Наш обов’язок не тільки не дати забути про добровольців, а й не дати перевести їхні смерті у статистику. Ми і надалі будемо робити все, щоб кожен доброволець був гідно вшанований і відзначений.».

Під час церемонії номінанти отримають ордени «Лицарський хрест добровольця» та вперше в Україні – нагрудний знак народної пошани «Учасник бойових дій».

«В рамках церемонії буде нагороджено 10 номінантів орденом «Лицарський хрест добровольця», з яких 2 – посмертно, – розповіла Ружена Волянська, голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини». – Також буде презентовано народний знак пошани, нагрудний знак «Учасник бойових дій», який вперше в Україні буде вручатися на Тернопільщині в рамках цієї церемонії, а далі ним відзначатимуть учасників бойових дій в інших регіонах. Ним буде відзначено 2 осіб посмертно і 8 прижиттєво. А ще капелана, який з перших днів війни підтримував духовно і морально наших захисників і волонтера».

Церемонія нагородження проходитиме в інтерактивному форматі. Спочатку покажуть ролик про кожного із номінантів. Потім їм вручать ордени і знаки пошани, подарунки, сертифікати. Після цього запланований святковий концерт за участі відомих артистів. Вхід на церемонію вільний для всіх. Це народний захід для людей, щоб кожен міг прийти і своєю присутністю вшанувати подвиг добровольців. Початок заходу о 18.30.