Головна Новини У Тернополі продовжують зупиняти водіїв, напівживих від алкоголю

У Тернополі продовжують зупиняти водіїв, напівживих від алкоголю

Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння вважається одним з найбільш тяжких порушень Правил дорожнього руху, яке несе в собі суспільну небезпеку. Штраф, позбавлення права керування, автопригоди – не надто приємні наслідки необдуманих дій нетверезих кермувальників.

З 22 липня по 26 липня, інспектори задокументували 15 фактів керування водіями в стані сп’яніння, а у 6 випадках результат проходження огляду перевищував допустиму норму більше ніж у 10 разів❗️

Нагадуємо! За керування у нетверезому стані водій несе адміністративну відповідальність згідно статті 130 КУпАП:
✒️На громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік.
✒️Якщо, водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП,
тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень
та позбавлення права керування на 3 роки.
✒️У випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані,
передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

?Для інформації :

від 1, 8 проміле до 3 проміле алкоголю в крові – це середньо-важкий ступінь алкогольного сп’яніння, внаслідок якої відбувається дезорієнтація, плутаність свідомості, запаморочення. Окрім того, в такому стані, людина не здатна адекватно оцінювати швидкість навколишніх предметів.

Вкотре звертаємося до водіїв: закарбуйте собі у пам’яті те, що, сідаючи за кермо у стані сп’яніння, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, але й усіх учасників дорожнього руху