Головна Новини У Тернополі продавців ринку вигнали на вулицю, а ринок закрили (Відео)

У Тернополі продавців ринку вигнали на вулицю, а ринок закрили (Відео)

Уже більше чотирьох років триває конфлікт навколо ринку “Аляска-Тер” у Тернополі. Директор міського ринку Юрій Ворко каже, що увесь цей час намагався домовитися із підприємцями, котрі торгували на тій території. За його словами, вони пообіцяли піти з ринку добровільно.

“На цій території не може бути ринку, бо там немає відповідних умов: каналізації, освітлення, відповідних лабораторій. Тому я вирішив облагородити цю територію і вже 4 роки веду діалог з підприємцями. Останніх два не укладаю жодних догорів оренди. Люди обіцяли, що самі з’їдуть, але сьогодні влаштовують незрозумілі акції протесту. Проводити відповідні роботи на ринку – я маю право. Бо з 12 листопада 2001 маю акт на постійне землекористування”, – каже Юрій Ворко.

Проте люди обурюються. Кажуть у ніч на 12 грудня на ринку почався незрозумілий шум. Невідомі люди заходили у приміщення, де підприємці тримають товар. Навіть чули постріли. Люди перелякані, не знають що відбувається. Зараз саме передсвятковий період, тож підприємці накупили чимало товару, який тепер псується. Люди написали відповідні заяви у поліцію. Представник підприємців, юрист запевняє, що керівництво ринку не має право на ці дії.

“На початку грудня підприємці сплатити орендну за користування торговим місцем. Тобто всі кіоски належать підприємцям. Але зараз склалася така ситуація, що ринок втратив своє право на користування земельною ділянкою, але юридично це не оформлено. і тепер на землі, яка належить ринку, хочуть зводити приватне будівництво”, – розповідає адвокат Галина Саламандра.

Сьогодні підприємці збиралися під стінами поліції. деталі згодом.

Джерело: Медіатор
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0LxZg1EecCk&w=560&h=315]