Головна Новини У Тернополі продавали надувний круг, що не відповідав вимогам

У Тернополі продавали надувний круг, що не відповідав вимогам

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області при проведенні планової перевірки характеристик іграшок в одному із магазинів м. Тернополя здійснили відбір іграшки – надувного круга TM «INTEX», артикул  59256 WP  (MF 006) для проведення випробувань.

За результатами експертизи, відповідно до наданого  ДП «Тернопільстандартметрологія» протоколу випробувань,  іграшка – надувний круг не відповідає вимогам  п. 4.18, п.7.2, п. 7,4  ДСТУ EN 71-1: 2016. А саме:

1. Відсутнє маркування  на пакуванні іграшки (дані про виробника та імпортера – найменування та  контактна поштова адреса), відсутня інформація щодо безпечності, згідно з вимогами закону про порядок застосування мов, відсутній знак відповідності технічним регламентам;

  1. 2. В надутому вигляді пробка виступає над поверхнею іграшки на 17 мм.

На підставі розробленого органом ринкового нагляду сценарного плану ймовірності виникнення ризику встановлено, що вищезазначена продукція становить низький рівень загрози.

Розповсюджувачу вказаної продукції надали рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.