Головна Новини У Тернополі прогнозують спалах смертельного захворювання, що радять лікарі? (Відео)

У Тернополі прогнозують спалах смертельного захворювання, що радять лікарі? (Відео)

Ситуація з кором у Тернополі з початком нового навчального року може загостритися. Про це кажуть медики. Зараз кількість хворих зменшилися, та з початку місяця ситуація може змінитися. Більше розкаже Христина Луцик.

Таня вже не вперше отримує щеплення від кору. Дівчинка каже, не боїться самої процедури адже знає, що лише так можна вберегти себе від хвороби.

– Мені вже багато разів робили щеплення. Я не боюся, – каже тернополянка Таня.

Кір – недуга, якою впродовж останніх двох років перехворіло чимало тернополян. Велика частина з яких діти. Директор Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Андрій Артимович каже, зараз ситуація з цією недугою в місті стабілізувалася. А все тому, що чимало тернополян вакциновані. Та вже через кілька днів діти підуть до шкіл і садочків, тому ситуація може змінитися.

Лише за останній місяць кількість дітей, яким зробили профілактичні щеплення, збільшилася в два рази. Це пов’язано з тим, що цього року дітей, яким не зробили щеплень, не допускатимуть у дитячі садочки та школи. А тим, хто не встиг зробити щеплення, причин для паніки немає. Лікарі запевняють – вакцина в лікарнях міста є.

Отримати щеплення можна також у стаціонарному відділенні лікарень. Тут лікарі регулярно оглядатимуть пацієнтів і в разі необхідності нададуть першу медичну допомогу.

Лікарі наголошують, вакцинація – це єдиний ефективний засіб вберегти себе від кору. І робити щеплення варто не лише дітям, а й дорослим.

Христина Луцик, Антон Марчевський, Віталій Куземко, Т1 Новини