Головна Новини У Тернополі проводять перевірки інспектори праці

У Тернополі проводять перевірки інспектори праці

В структурі Тернопільської міської ради створено підрозділ інспекторів праці.

Інспекторами  праці здійснюються контрольні заходи у формі інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання в порядку, визначеному постановою КМУ від 26.04.2017р № 295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

У випадку виявлення порушень за результатами інспекційного відвідування складаються адміністративні протоколи за ч.1-ч.4 статті 41 КУпАП, які направляються для розгляду в Тернопільський міськрайонний суд, а також накладаються фінансові санкції в порядку, визначеному постановою КМУ від 17 липня 2013 р. № 509 «Про затвердження Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення».

У зв’язку з початком роботи інспекторів з праці закликаємо працедавців Тернополя офіційно оформити трудові відносити з усіма працівниками, а мешканців, у випадку наявних фактів про порушення у суб’єктів господарювання законодавства про працю, інформувати про це інспекторів з праці за телефонами (0352) 23-56-71 або ж 40-41-52 або надсилати звернення у відділ звернень Тернопільської міської ради (вул. Листопадова,6).