Головна Новини У Тернополі проведуть обстеження багатоповерхівок для врегулювання нарахувань за тепло і гарячу...

У Тернополі проведуть обстеження багатоповерхівок для врегулювання нарахувань за тепло і гарячу воду

робочі групи

У Тернополі створено робочі групи, що проводитимуть обстеження місць загального користування (горищ, підвалів, сходових кліток) та допоміжних приміщень у багатоквартирних житлових будинках, які отримують послуги із постачання теплової енергії, для з’ясування стану теплоізоляції транзитних трубопроводів, наявності нагрівальних приладів тощо.

Відповідне розпорядження про створення більше 20-ти робочих груп підписав 13 січня 2022 року міський голова Сергій Надал, враховуючи численні звернення громадян щодо витрат на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи опалення та гарячого водопостачання у відповідності до Законів України «Про житлово – комунальні послуги», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 28.12.2018р. №315 тощо.

Читають також: Тернополяни шоковані платіжками від Теплокомуненерго. Що кажуть чиновники?

«Сьогодні по всій Україні люди отримують нарахування за тепло і гарячу воду на основі змінених Урядом правил нарахування тарифів. З одного боку, урядова ініціатива має логіку, оскільки раніше всі витрати за обігрів спільних площ у багатоквартирному будинку лягали фактично лише на користувачів центрального опалення. З іншого боку, автоматично було зроблено розрахунок за загальною урядовою формулою без урахування ситуації в кожному будинку і кожній квартирі, – пояснив Сергій Надал. –  Тому, щоб перевірити тепломережі у багатоквартирних будинках Тернополя, вирішено створити спеціальні інвентаризаційні робочі групи. Адже нарахування за тепло у будинках за площі загального користування для тернополян, які мають індивідуальне опалення, має бути справедливим».

Відповідно до розпорядження, робочим групам необхідно:

  • до 28 січня 2022 року року провести обстеження місць загального користування (горищ, підвалів, сходових кліток) та допоміжних приміщень в будинках, які отримують послуги із постачання теплової енергії (для з’ясування стану теплоізоляції транзитних трубопроводів, наявності батарей і т.д.), відповідно до акту обстеження (додається).
  • обстежити приміщення, відключені від централізованого опалення на предмет наявності/відсутності та ізоляції транзитних трубопроводів (за згодою власника);
  • у разі недопущення представників робочих груп для проведення обстеження чи в разі перешкоджання у доступі для з’ясування стану теплоізоляції транзитних трубопроводів, власникам таких приміщень буде здійснюватися нарахування за втрату тепла, як за неізольовані транзитні трубопроводи.

Для проведення обстеження перелік квартир, відключених від централізованого опалення та гарячого водопостачання, та перелік нежитлових приміщень (магазинів, офісів, і т.д.), розміщених у житлових будинках, з якими укладені угоди на постачання теплової енергії, буде надано КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради.

На підставі акту робочих груп, комунальне підприємство теплових мереж проведе перерахунок плати за функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, а також опалення місць загального користування та допоміжних приміщень.