Головна Новини У Тернополі презентують нові туристичні проекти, ідеї, події

У Тернополі презентують нові туристичні проекти, ідеї, події

Перший туристичний форум відбудеться у Тернополі 23 березня. Він об’єднає представників влади, комунальних закладів, музеїв, навчальних закладів і бізнес-суб’єктів туристичної діяльності. На заході говоритимуть про різні аспекти діяльності у сфері туризму та про те, що необхідно зробити, щоб Тернопіль став дійсно туристичним центром. Проходитиме форум у Палаці кіно, що на вулиці Івана Франка, 8 з 10 до 17 години.

«Маємо багато підтверджень про приїзд представників з Києва, Харкова, Кривого Рогу, Одеси, Львова Кам’янця-Подільського та інших міст, – розповів Юрій Дейнека, начальник управління стратегічного розвитку міста. – Є попередня домовленість, що приїде Голова департаменту туризму і курортів України Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, є підтвердження про участь у форумі керівників туристичних підрозділів інших міст, керівників туристичних асоціацій, центрів. Плануємо, що участь у форумі візьмуть 200 осіб. Упродовж дня обговоримо декілька тем і розглянемо різні аспекти розвитку туристичної галузі, перспективи Тернополя і області. Напрацюємо заходи взаємодії всіх учасників туристичного ринку: організацій, агенцій, готелів, ресторанів, музеїв, тому що на сьогодні координація дій, на нашу думку, є слабкою. Спільно з операторами туристичного ринку і гостями розробимо рекомендації, що зробити краще, щоб туристична галузь розвивалася швидшими темпами, була більш прибутковою, щоб Тернопіль став дійсно туристичним центром в Україні.».

Про свою роль у розвитку туризму в місті та про нові рішення і проекти на форумі розповість директор «Туристично-інформаційного центру Тернополя» Тарас Ковальчук.

«Ми працюємо вже другий рік  і маємо багато теоретичних і практичних напрацювань, як можна покращити туристичну привабливість нашого міста, – каже Тарас Ковальчук. –  Про ці речі будемо говорити на туристичному форумі, будемо презентувати багато нових рішень, нові ідеї в туристичній айдентиці, презентуємо об’єднаний календар подій, оновлену туристичну мапу, ідеї щодо промоції міста в Україні. Розкажемо про новий проект «Вихідні у Тернополі». Він з’явився тому, що багато людей, так звані індивідуальні туристи, приїжджають у Тернопіль і постає питання, що їм робити в місті, якими розвагами вони можуть користуватися. Для них ми зробимо об’єднані екскурсії: у суботу будемо вивозити у регіон, а в неділю – екскурсії по місту. Це якраз позиціонування і відновлення автентичної, старої традиції, оскільки Тернопіль завжди був місцем, куди люди приїжджали відпочити, набратися сил і їхати далі. Хочемо відновити цю ідею і щоб Тернопіль знову став логістичним центром Західної України з якого можна рухатися далі. Маршрути для «Вихідних у Тернополі» ми розробили по місту і області до кінця року і щотижня вони різні, не повторюються. Презентуємо також нові події, про які ще не знають, не тільки гастрономічні, а й спортивні, музейні, історичні. Цей рік в Україні визнали роком гастрономічного туризму, тому на форумі окремий блок, присвячений гастрономічному туризм, який висвітлюватимуть київські, львівські, тернопільські фахівці.».

Про інші цікаві теми, які обговорюватимуть на туристичному форумі, розповіла голова громадської організації «Туристична Асоціація Тернопілля» Наталія Волощук.

«Будемо говорити про те на чому стоїть Тернопіль щодо туристичного потенціалу, – каже Наталія Волощук. – Як робити туристичну промоцію міста, як створити новий туристичний продукт і бути конкурентними на ринку, завойовувати туристичний ринок в Україні. Обговоримо нові тренди в туристичному бренді міста, будемо говорити про спорт, фестивальні агенції, культурну дипломатію. Цікавою буде сайт-сесія для керівників галузі. Від державних структур, ми хочемо почути, як зараз розвивається міський туризм в умовах турбулентності, тому що не все гаразд в Україні з питанням розвитку міського туризму, особливо невеликих міст, але нам треба у цьому напряму працювати. Провідні туроператори Тернополя та Львова розкажуть, що таке якісна послуга і чи маємо весь комплекс інфраструктури, щоб послуга продавалася якісно. Особливо приємно, що ми залучили і навчальні заклади, які готують спеціалістів у сфері туризму. Поговоримо не просто про підготовку спеціалістів, а про допомогу в підготовці конкретною, практичною інформацією, написанням грантів, перепідготовці існуючих туроператорів. Підсумки форуму дадуть нам можливість рухатися вперед, маємо великі надії і запрошуємо широке коло небайдужих людей.».

Форум розрахований не тільки на фахівців туристичної галузі, а на всіх, кому цікава ця тема, хто хоче розвивати Тернопіль і змінювати його на краще. Захід відкритий для всіх, але попередньо необхідно зареєструватися. Організаторами заходу виступили: Тернопільська міська рада, громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля», комунальне підприємство міської ради «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя».