Головна Новини У Тернополі презентували благодійний фонд “Еволюція душі” і зібрали гроші потребуючим

У Тернополі презентували благодійний фонд “Еволюція душі” і зібрали гроші потребуючим

Новий благодійний фонд «Еволюція душі» презентували у Тернополі. Заснували його четверо успішних молодих людей, які уже мають досвід у благодійництві. Але щоб допомога була значимішою, щоб можна було допомогти більшій кількості потребуючих, вирішили об’єднати свої зусилля та утворити благодійний фонд. Основна діяльність фонду – допомога дітям, які боряться з важкими недугами. У день презентації відбувся благодійний аукціон, лотами для якого стали дев’ять картин Христини Снігур.

«Дуже багато напрямків могло бути для того, щоб творити благодійність, дуже багато пропозицій та ідей, – розповіла Катерина Вустич, організатор проекту. – Перше на що будемо звертати увагу – це діти, які борються з важкими хворобами. Це пріоритетна діяльність фонду. Всі ми – команда однодумців, друзів, нас багато чого поєднує: спільні життєві цінності, бізнес-проекти, дружба. Сам фонд зародився з творчого проекту Христини Снігур. Вона талановитий художник. У 2015 і 2016 роках вже відбувалися дві виставки-аукціони її картин, які називалися «Еволюція душі». Частина коштів з цих аукціонів направлялася на благодійність. Цього разу ми вирішили, що аукціон буде повністю благодійним тому, що коли відбулися перші аукціони і коли ми заговорили про благодійність виявилося, що у нашому середовищі кожен так чи інакше вже займається благодійністю, у кожного є люди, яким він допомагає. Ми вирішили якщо робити справу разом, то можна досягти набагато кращих результатів. Саме тому сьогодні ми офіційно відкриваємо фонд. А оскільки подія особливо то й проводимо аукціон 9 прекрасних робіт. «Еволюція душі» – це творчий проект з дуже серйозним філософським підгрунтям.».

Для Христини Снігур створення картин не є основною діяльність. Але це те, що є у її душі і чим вона готова ділитися. А картини для аукціону вибирали всією командою.

«Всі ми маємо талант, кожен з нас його у певний час відкриває, – каже Христина Снігур. – Самому творити нереально, потрібні люди які поряд, які підтримують, надихають, це дуже важливо. У команді завжди простіше, цікавіше і результативніше. «Еволюція душі» – це доріжка, яку ми разом прокладаємо вже не один рік. Про творчість можу говорити безкінечно, це не основний вид моєї діяльності, але щодня ми всі творимо у різних сферах. А представлені на аукціон картини – це часточка моєї душі, я малюю так, як відчуваю, відкриваю те сокровенне, що у мені є, і готова ним ділитися.»

За дев’ять картин вдалося отримати 51 тисячу 420 гривень. Ці кошти стали першим внеском у благодійний фонд «Еволюція душі». Направлять їх, як зазначила Катерина Вустич тій дитині, яка на даний момент потребуватиме саме такої суми, і якій вона буде найнеобхідніша. Аукціони – це не єдиний метод залучення коштів для фонду.

«Є багато юридичних компаній, підприємців, фізичних осіб, які готові займатися благодійністю, але не знають напрямку, не знають кому дійсно потрібна допомога і так далі, – каже Ігор Слободянюк, приватний підприємець, співзасновник фонду. – Пропонуватимемо їм перераховувати кошти на рахунок нашого фонду. Впевнений, будуть жертвувати, хто тисячу, хто 10 гривень, хто сто тисяч, знаю що є такі люди. Будемо збирати кошти з різних джерел, як фізичних, так і юридичних осіб, немає обмежень в отриманні коштів. Будемо заносити їх на розрахунковий рахунок, а як використали будемо показувати на сайті у фото та відео-звітах від людей, які їх отримали.».

Десята картина. яка була відбрана для аукціону так його і не дочекалася, її купив благодійник зі США.