Головна Новини У Тернополі представлять сучасну оперу (Відео)

У Тернополі представлять сучасну оперу (Відео)

Опера для кожного. До Тернополя приїдуть метри академічного вокалу для того, аби виконати твори найвідоміших українських композиторів на новий лад. Окрім професійного співу дивуватимуть нестандартними сценічними образами та акторською грою. Ця концертна програма вже встигла підкорити публіку в Україні та за її межами. Тепер ж дивуватимуть тернопільських поціновувачів, повідомляє Т1 Новини.

Концерт, аналогів якого ще не було у Тернополі. Вже 21 жовтня кращі виконавці з різних куточків західної України приїдуть до нашого міста для того, аби виконати пісні відомих вітчизняних композиторів. “З темряви до світла. Мистецька пісня – опера в мініатюрі”, – так називається унікальний вокальний проєкт, який підкорив тисячі слухачів по всій Європі. І вже скоро дивуватиме тернопільську публіку.

“Це професійна музика, яку нечасто виконують. Це твори українських композиторів. Вони чергується – світова класика і українська музика. Цей концерт буде одним з наймасштабніших з презентації української музики”, – концертмейстер проєкту “З темряви до світла. Мистецька пісня – опера в мініатюрі” Віталій Бобровський.

Окрім вокалу на глядачів чекає і нетипове для опери шоу. Адже організатори впевнені – у 21 столітті навіть академічна музика повинна адаптовуватися на сучасний лад.

“В Тернополі це вперше в такому форматі. Я взагалі не бачив таких проектів і в Україні небагато таких проектів”, – каже співорганізатор проєкту “З темряви до світла. Мистецька пісня – опера в мініатюрі” Володимир Шагай.

Головна мета таких заходів – популяризація та розвиток класичної вокальної музики, – запевняють організатори проєкту. Адже музика – це теж частинка нашої історії, яку потрібно досліджувати і цінувати.

“Фішкою цього концерту буде те, що слухач буде залучений і стане учасником цього концерту. В ньому ми відмовляємося від всякого академізму. Це робимо заради того, аби донести думку і суть кожного з романсів”, – каже співорганізатор проєкту “З темряви до світла. Мистецька пісня – опера в мініатюрі” Вади Дарчук.

Концерт “З темряви до світла. Мистецька пісня – опера в мініатюрі” відбудеться 21 жовтня о 19 годині у Тернопільському драматичному театрі. Причому не в залі, як ми звикли, а у фойє будівлі.

Христина Луцик, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Т1 Новини
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zFlDkyyBx5s&w=560&h=315]