Головна Новини У Тернополі працювала автомийка з нелегалами

У Тернополі працювала автомийка з нелегалами

У Тернополі під час інспекційного відвідування інспектор праці Управління Держпраці Любов Пугач виявила та задокументувала факт використання місцевим підприємцем двох нелегальних працівників на території автомийки.

Заходом контролю з’ясовано, що роботодавець умисно неоформив трудові відносини з працівниками, оскільки під час інформаційної кампанії йому серед іншого було наголошено на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Окрім того, під час цього інформаційного відвідування інспектором праці було зафіксовано на автомийці двох працівників, які протирали кузов автомобіля та прибирали салон. Тоді підприємець запевнив інспектора праці, що зазначені особи – це його знайомі, які миють свій автомобіль.

Втім уже під час інспекційного відвідування фахівцем Управління Держпраці було задокументовано факт використання недобросовісним роботодавцем вищезазначених працівників як «трудових нелегалів».

За використання нелегальної праці до роботодавця вживаються заходи відповідно до наданих повноважень.

Нагадаємо, що фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення з ним трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.