Головна Новини У Тернополі правоохоронці вилучили з продажу майже 3 тисячі літрів фальсифікованого алкоголю

У Тернополі правоохоронці вилучили з продажу майже 3 тисячі літрів фальсифікованого алкоголю

У ході проведення операції «Акциз-2018» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в області спільно із співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури області припинено діяльність двох підпільних цехів із виготовлення коньячних та горлічаних виробів.

Виготовлення фальсифікату проводилось групою осіб в антисанітарних умовах у гаражних приміщеннях на території Тернополя.

У ході санкціонованих судом слідчих дій вилучено 1750 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 150 літрів підготовленого до розливу купажу, 500 літрів спирту, 4400 підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби та виноробну продукцію, понад 6000 пляшок скляної тари та понад 4000 корків для коньячних та горілчаних виробів, значна кількість етикеток, обладнання для розливу фальсифікату, промислові фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці палетів з алкогольними напоями.

Загальна вартість вилучених з незаконного  обігу товарів становить 1,2 млн гривень.

Завдяки вилученню вищевказаних підакцизних товарів вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі 160 тис. гривень.

Триває досудове розслідування.