Головна Новини У Тернополі поховали предстоятеля УАПЦ Мефодія (Кудрякова) (фото)

У Тернополі поховали предстоятеля УАПЦ Мефодія (Кудрякова) (фото)

gggТруну з тілом предстоятеля УАПЦ доправили до Тернополя вчора 26 лютого. Тернополяни прощалися з митрополитом усю ніч.

Сьогодні, 27 лютого після Архиєрейської літургії яка розпочалася о 9.00 відбувся похорон. Поховали митрополита Мефодія на території храму Різдва Христового, що в центрі Тернополя.

aa fd fff

Нагадаємо, митрополит народився 11 березня 1949 в місті Копичинці, Гусятинського району Тернопільської області. Вищу духовну освіту здобув у Московських духовних семінарії й академії в Загорську.
1990 — вступив до УАПЦ. Через це керівництвом УПЦ МП був відлучений від духовенства Російської православної церкви. У травні-жовтні 1995 Мефодій визнаний єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським УПЦ КП. У 1997 році – піднесений у сан архиєпископа, а у 1999 році — у сан митрополита Тернопільського і Подільського.
1 березня 2000 — обраний місцеблюстителем Патріаршого престолу.
На Соборі УАПЦ 14 вересня 2000 року предстоятелем УАПЦ було обрано Мефодія з титулом високопреосвящений митрополит Тернопільський і Подільський. У 2009 Він нагороджений орденом «За заслуги» I ступеня за багатолітню плідну церковну діяльність, утвердження ідеалів духовності, милосердя і злагоди в суспільстві.