Головна Новини У Тернополі посилили карантин (Рішення комісії)

У Тернополі посилили карантин (Рішення комісії)

З часу, коли країна увійшла у так званий етап адаптативного карантину, почала зростати кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Згідно із рішенням МОЗу, Тернопільщина увійшли у перелік областей, котрі не готові до карантинних послаблень.

Відповідно, сьогодні, під час засідання Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом прийняли рішення:

По-перше, що стосується транспорту, більш суворо стежити за тим, щоб пасажири були одіті в маски, перевозити пасажирів лише відповідно до кількості місць для сидіння.

Стежити за тим, щоб терноопляни носили маски, дотримувались соціальної дистанції.

Окрім того, вирішили заборонити з 11 чеврня проведення тренування дітей у спортивних залах, занять у закладах позашкільної освіти комунальної власності.

Суворіші правила торкнулися і профтехучилищ. Від сьогодні їм заборонили проведення профнсійно-практичної підготовки та державно-кваліфікаційної атестації, підготовчих заходів лабораторних робіт та тренажерних занять.

Діяльність дитячих садочків не скасовували. Однак ввели більш суворіші карантинні правила. Зокрема, заборонили доступ батьків на територію дошкільних закладів. Зобов’язали щоранку опитувати батьків про самопочуття дітей.

Торкнулися нові правила і спорту. Зокрема, сьогодні вирішили заборонити роботу в приміщеннях закладів фізичної культури і спорту, фітнес-центрів, спортивних та тренажерних залів.

ДЮШС  заборонили проведення навчально-тренувальної та спортивної роботи, окрім тренувань на свіжому повітрі вихованців, що здійснюють підготовку до офіційних змагань та турнірів.

Рішення тут