Головна Новини У Тернополі плата за воду стане однією із найвищих в Україні (ІНФОГРАФІКА)

У Тернополі плата за воду стане однією із найвищих в Україні (ІНФОГРАФІКА)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 43 підприємств, в тому числі і для Тернопільводоканалу.

Про це йдеться на офіційному сайті НКРЕКП.

Як зазначає Укрінформ, підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення відбудеться практично в усіх регіонах України, для 43 підприємств, відповідно до поданих ними заяв.

При цьому тарифи на водопостачання, залежно від регіону, зростуть на 15-20% , пише 0352

Зокрема, в Терноплі тарифи підвищаться на 33,% до 26,56 грн за 1 кубомет.

Як стверджують у своїх заявах ліцензіанти, оскільки ціни на паливно-мастильні матеріали, реагенти, електрику мають тенденцію до постійного зростання, ці фактори призводять до погіршення фінансово-економічного стану підприємств водопостачання. Необхідність підвищення тарифів пояснюють також збільшенням рівня мінімальних соціальних гарантій для розрахунку рівня зарплат працівникам цих підприємств.

До заяв ліцензіантів також додані звернення місцевих рад, в яких повідомляється про підтримку необхідності приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня.

При цьому, матеріали щодо обговорення на підприємствах питання щодо підвищення тарифів у деяких випадках датовані ще першою половиною 2019 року.